неделя, 6 ноември 2011 г.

Желиран десерт с шампанско

Продукти:
1с.л.желатин
2ч.ч.сок от бяло грозде
2с.л.захар
2ч.ч.шампанско
8 праскови


Приготвяне:
В малко тиганче слагаме 1ч.ч. гроздов сок и изсипваме върху него желатина.Оставяме около минута.Включваме котлона на много слабо   и бъркаме докато се разтвори желатина.Добавяме захарта и разбъркваме.Махаме от котлона и добавяме останалия сок.Оставяме да изстине до стайна температура.
Местим желатиновата смес в голяма купа ,изсипваме шампанското и разбъркваме.Изсипваме половината смес в 8 чаши за шампанско.Добавяме по едно- две парчета праскова във всяка чаша.Слагаме чашите в хладилник за около час.
Останалата смес изсипваме в блендер и правим на пяна.Вадим охладените чаши и изсипваме отгоре пяната.Охлаждаме в хладилник за около 3 часа.

  шампанското може да се замени с газирана вода ,а гроздовия сок с ябълков



Няма коментари:

Публикуване на коментар