Здравейте , момичета! Пролетно ли ви е вече? Времето се затопля, а и с него и желанието да празнуваме! Как ще се почувствате, ако тази вечер джентълмен в компанията ви плати $ 136.000 за шест-литрова бутилка шампанско?

Може в България това да граничи с научната фантастика, но по света стават подобни чудеса. Саудитски милионер плати колосалната сума в Дубай през уикенда.

Господинът купил 6 литровата бутилка на една от най-известните шампански къщи Луи Рьодерер Cristal в ранните часове на събота сутринта за него и приятелите му.

Бутилката е реколта 1990 и се смята за една от трите налични в световен мащаб. Има още 2 такива бутилки за продажба в нощни клубове в Ню Йорк и Лондон.



Саудитски гражданин бе описан от персонала на бара като "добре образован и джентълмен ..., който говори няколко езика и поръчал бутилка на френски език."

Безценната бутилка Cristal е била предназначена за честванията на хилядолетието.

Мениджърът на клуба отказа да разкрие повече детайли за сметката на вечерта, казвайки само, че е "много висока" и включва "луксозен вечеря".



Преди дни беше потвърдено, че луксозен клуб в Дубай купил шампанско в аукционната къща Кристис в Лондон при цена от около $ 93.000.

Това шампанско винаги е било особено успешно на търгове. През януари Магнум на Луи Рьодерер Cristal Brut Rose 1985 е удвоил своята оценка на £ 748!