Перлено желе
Рейтинг: Сложност: Любима на 24 готвача |
Снимката е добавена от melek
Необходими продукти
- • 5 листа желатин (9 г)
- • 100 мл бяло вино
- • 400 мл шампанско
- • 100 г малини
- • 6 с.л. захар
Начин на приготвяне
Желатина се накисва в студена вода. Виното се загрява с 3 с.л. захар и след разтапянето на захарта се добавя изцедения желатин. Разбърква се до разтапянето на желатина и се охлажда. Малините се поръсват с останалата захар, внимателно се разбъркват и се разпределят в чаши за шампанско. Изстиналото вино се смесва с ледено студеното шампанско и леко се разбърква с тел. Излива се в чашите и се охлажда, най-малко 3 часа и 30 минути преди сервиране, чашите се изваждат от хладилника. Така по-ясно ще се виждат балончетата.
Рецептата е добавена от melek на 18 Май 2010 г.
Още рецепти за:
Кремове, парфета и желета ⋅ Желета ⋅ Кремове с горски плодове ⋅ Кремове с малини ⋅ Кремове с вино и шампанско ⋅ Френска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 guarinociro | Много оригинално, харсва ми. Комплименнти Емира, интерсни рецепти побликуваш. | 9 Юли 2010 |
# 3 i4eto3421 | В нашият град явно няма на листа, от толкова много време търся по магазините. Благодаря за отговора. | 19 Май 2010 |
снимки от melek [Автор на рецептата] |
18 Май 2010 | |
# 2 melek [Автор на рецептата] | около 9 гр. желатин | 18 Май 2010 |
# 1 i4eto3421 | А колко са 5 листа желатин? | 18 Май 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.